Zubáč so zelerovo-zemiakovým pyré

21.03.2021

Ryby mám veľmi rada, akékoľvek, ale keďže náš najmenší stravník je vyberavejší, musím sa jej prispôsobiť. Zubáča som zvolila kvôli tomu, že nemá až tak veľa kostí, po upečení je veľmi jemný a nie je až tak cítiť typickou rybacou vôňou. V kombinácii so zelerovým pyré vznikne veľmi chutný a ľahký obed, ktorý si tiež isto zamilujete :)

Pripravovala som 4 porcie, na ktoré budete potrebovať:

  • 4 filety zo zubáča
  • 1 väčší zeler
  • 4 zemiaky
  • soľ
  • korenie
  • citrón
  • maslo
  • olej
  • 120 ml smotany na šľahanie

Ako prvé si pripravte zeler a zemiaky, ktoré nakrájajte na malé kocky a dajte variť do osolenej vody. Filety ochuťte soľou, korením a upečte na panvici, na ktorej si roztopíte kúsok masla s lyžicou oleja. Rybu začnite piecť na strane s kožou, cca 5-7 minút, potom otočte a pečte ďalších 5 minút. Môžete ju upiecť aj v rúre, na teplote 180 stupňov približne 25 minút. Keď sa zeler a zemiaky uvaria do mäkka, sceďte ich, pridajte maslo a jemne ich popučte. Keď sa maslo rozpustí, mixérom rozmixujte pyré do hladka a postupne prilievajte teplú smotanu aby sa krásne spojilo, dochuťte soľou a korením.

Zubáča pred podávaním pokvapkajte citrónovou šťavou. Dobrú chuť :)

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky