Svieži cibuľovo-zemiakový šalát
11.03.2021
Ak máte dosť klasického majonézového šalátu a hľadáte zaujímavú a chutnú prílohu k obľúbeným rezníkom, či grilovanému mäsu, určite by ste mali vyskúšať tento svieži šalát. :)

Príprava je celkom jednoduchá a surovín na jeho prípravu tiež nebudete potrebovať veľa:
- 1,5 kg menších zemiakov
- 5 veľkých cibúľ
- soľ
- čierne korenie (ideálne čerstvo namleté)
- 4 lyžice slnečnicového oleja
- 6-8 lyžíc kryštálového cukru
- 3 lyžice ocotu
Zemiaky uvrate v šupke, nechajte vychladnúť a nakrájajte ako na majonézový šalát. Cibuľu nakrájajte na väčšie kocky, dajte ju do hrnčeka, ochuťte soľou a cukrom, zalejte vodou, tak aby bolo celá vo vode a dajte variť. Cibuľu varte, kym nedostane taký sklenený nádych. Potom pridajte ocot. Ochutnajte. Táto zálievka by mala mať výraznú sladko-kyslú chuť, ak sa Vám zdá málo výrazná, dochuťte ju. Zemiaky väčšinu chuti vstrebú, tak sa toho nebojte. Do pripravených zemiakov dajte olej, čierne korenie a pridajte zálievku, dobre premiešajte. Nebojte sa toho, ak je šalát redší, zemiaky väčšinu vody vypijú. Dobrú chuť :)

