Svieži cibuľovo-zemiakový šalát

11.03.2021
Ak máte dosť klasického majonézového šalátu a hľadáte zaujímavú a chutnú prílohu k obľúbeným rezníkom, či grilovanému mäsu, určite by ste mali vyskúšať tento svieži šalát.  :)

Príprava je celkom jednoduchá a surovín na jeho prípravu tiež nebudete potrebovať veľa:

  • 1,5 kg menších zemiakov
  • 5 veľkých cibúľ
  • soľ
  • čierne korenie (ideálne čerstvo namleté)
  • 4 lyžice slnečnicového oleja
  • 6-8 lyžíc kryštálového cukru
  • 3 lyžice ocotu

Zemiaky uvrate v šupke, nechajte vychladnúť a nakrájajte ako na majonézový šalát. Cibuľu nakrájajte na väčšie kocky, dajte ju do hrnčeka, ochuťte soľou a cukrom, zalejte vodou, tak aby bolo celá vo vode a dajte variť. Cibuľu varte, kym nedostane taký sklenený nádych. Potom pridajte ocot. Ochutnajte. Táto zálievka by mala mať výraznú sladko-kyslú chuť, ak sa Vám zdá málo výrazná, dochuťte ju. Zemiaky väčšinu chuti vstrebú, tak sa toho nebojte. Do pripravených zemiakov dajte olej, čierne korenie a pridajte zálievku, dobre premiešajte. Nebojte sa toho, ak je šalát redší, zemiaky väčšinu vody vypijú. Dobrú chuť :)

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky