Kačacie prsia na teplom šaláte


Pre mňa je vždy veľmi dôležité, aby som mäso, ktoré pripravujem, upiekla správne. Kačacie prsia som varila už veľakrát, a začiatky nedopadli vždy ideálne, avšak za ten čas, som si našla svoj ideálny spôsob a stupeň dopečenia, aby mi vyhovoval. Tentokrát som robila dve porcie a na ich prípravu budete potrebovať:
- 2 kačacie prsia
- soľ
- čierne mleté korenie
- maslo
- mix zeleniny - ja som použila karfiól, brokolicu, baby mrkvičky, mladý hrášok a baby kukuričky
- maslo
Mäso je dobré vybrať z chladničky aspoň hodinu pred prípravou, ideálne aby malo izbovú teplotu. Kožu na prsiach je pred pečením dobré narezať, na jednej sa ľahšie prepečú a na druhej strane sa Vám podarí ich lepšie dochutiť. Prsia osoľte, okorente a ich prípravu na panvici začnite na strane, kde je koža. Panvicu majte poriadne rozhohriatú a nepoužívajte žiaden tuk, toho je na kačke dosť. Na tejto strane prsia pečte približne 5 minút, potom ich otočte a pečte ďalších 5 minút. Potom ich dajte dopiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 8-10 minút.
Šalát som pripravovala v parnej rúre, čiže som s ním nemala veľa práce, avšak ak nemáte takú rúru ani hrniec, môžete si ju pripraviť na panvici, kde si rozspustíte maslo, pridáte zeleninu, jemne podlejete vodou a necháte dusiť. Zeleninu na záver stačí dochutiť soľou. Dobrú chuť. ;)

