Farfalle so smotanovou omáčkou
Zase raz cestoviny! Už viackrát som spomínala, že cestoviny sú moja slabosť a milujem ich na x rôznych spôsobov. Tentokrát som Vám pripravila recept na farfalle so smotanovou omáčkou, panenkou, cuketou a šampiónmi. Príprava je o trošičku náročnejšia ale ich chuť Vám to určite vynahradí :)

Možno sa pýtate čo môže byť na príprave náročnejšie... Keďže som zvolila bravčovú panenku, práve s ňou sa vždy vyhrám. Ja osobne milujem, ak je mäso v akomkoľvek pokrme jemné a šťavnaté, preto ju pripravujem tak, aby taká aj bola. Ale poďme pekne po poriadku. Na prípravu budete potrebovať:
- 500g farfalle
- 500g bravčovej panenky
- 250g šampiónov
- 1 väčšiu cuketu
- 400ml smotany na šľahanie
- soľ
- čierne korenie
- slnečnicový olej
- 1 polievkovú lyžicu masla
Keďže sa farfalle varia o niečo dlhšie ako iné cestoviny, varím ich zvyčajne ako prvé. Kým sa cestoviny varia, pripravte si mäso. Panenku nakrájajte na 2 cm hrubé plátky, osoľte, okorente a opečte na panvici, z každej strany cca 2 minúty. Potom ju preložte do misky a zakryte. Následne si očistené šampióny nakrájajte na hrubšie plátky, cuketu zas na kocky. Na panvici, kde ste opekali mäso dajte maslo a pridajte cuketu so šampiónmi. Orestujte ich a dochuťte soľou a korením. Kým sa zelenina pripravuje, upečené plátky mäsa nakrájajte na rezančeky, tie pridajte do hotovej zeleniny a zalejte celú zmes smotanou. Krátko povarte. Do omáčky primiešajte uvarené cestoviny a prípadne ešte dochuťte soľou. Pred podávaním môžete cestoviny ešte posypať strúhanou mozzarellou. Dobrú chuť :)


