Farfalle so smotanovou omáčkou

22.03.2021

Zase raz cestoviny! Už viackrát som spomínala, že cestoviny sú moja slabosť a milujem ich na x rôznych spôsobov. Tentokrát som Vám pripravila recept na farfalle so smotanovou omáčkou, panenkou, cuketou a šampiónmi. Príprava je o trošičku náročnejšia ale ich chuť Vám to určite vynahradí :)

Možno sa pýtate čo môže byť na príprave náročnejšie... Keďže som zvolila bravčovú panenku, práve s ňou sa vždy vyhrám. Ja osobne milujem, ak je mäso v akomkoľvek pokrme jemné a šťavnaté, preto ju pripravujem tak, aby taká aj bola. Ale poďme pekne po poriadku. Na prípravu budete potrebovať:

  • 500g farfalle
  • 500g bravčovej panenky
  • 250g šampiónov
  • 1 väčšiu cuketu
  • 400ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • čierne korenie
  • slnečnicový olej
  • 1 polievkovú lyžicu masla

Keďže sa farfalle varia o niečo dlhšie ako iné cestoviny, varím ich zvyčajne ako prvé. Kým sa cestoviny varia, pripravte si mäso. Panenku nakrájajte na 2 cm hrubé plátky, osoľte, okorente a opečte na panvici, z každej strany cca 2 minúty. Potom ju preložte do misky a zakryte. Následne si očistené šampióny nakrájajte na hrubšie plátky, cuketu zas na kocky. Na panvici, kde ste opekali mäso dajte maslo a pridajte cuketu so šampiónmi. Orestujte ich a dochuťte soľou a korením. Kým sa zelenina pripravuje, upečené plátky mäsa nakrájajte na rezančeky, tie pridajte do hotovej zeleniny a zalejte celú zmes smotanou. Krátko povarte. Do omáčky primiešajte uvarené cestoviny a prípadne ešte dochuťte soľou. Pred podávaním môžete cestoviny ešte posypať strúhanou mozzarellou. Dobrú chuť :)

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky